Vastgoed Nederland

365beheer

Particulier besteedt weinig aandacht aan energieverbruik

Terug

publicatie datum : Zondag 27 Oktober 2013 Om 16:10

Particulier besteedt weinig aandacht aan energieverbruik

Hoewel op de energierekening flink te besparen valt, houden maar weinig Nederlanders zich echt bezig met hun energieverbruik en de kosten die ermee gepaard gaan.

Uit onderzoek dat energieleverancier E.On vandaag presenteerde, blijkt dat één op de drie Nederlanders zich in het geheel niet bezighoudt met energie. Een kwart geeft aan geen enkel idee te hebben wat er maandelijks aan energiekosten wordt betaald.

Al met al weet maar liefst 82 procent van de Nederlanders dat er op het energieverbruik te besparen valt, terwijl zij hier toch geen actie op ondernemen. Blijft dus over een bescheiden 18 procent van de Nederlandse bevolking die daadwerkelijk energiebewuster is gaan leven.

Energie besparen is voor een deel zonder investeringen te realiseren, zo liet HIER Klimaatbureau eerder dit jaar weten. Enkel door slimmer om te gaan met de apparaten die dagelijks in huis worden gebruikt, kan zeker 175 euro per jaar op de energierekening worden bespaard. Het gemiddelde Nederlandse huishouden heeft een energierekening van 800 euro per jaar.